اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: از میان 54 دست کند شناسایی شده در کشور، 17 دست کند در خرم آباد در آستانه ثبت جهانی است.
عطا حسن پور امروز (22 آبان ماه) در چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند که در سالن آمفی تئاتر اتاق بازرگانی خرم آباد برگزار شد، اظهار کرد: دست کندهای لرستان خاص زاگرس است که دسترسی به آنها بسیار مشکل است و در مدت 10 سال تلاش بی وقفه، نقشه و پلان آنها تهیه شد.
وی ادامه داد: این گونه پژوهش ها باید حمایت شوند، چراکه بررسی این نوع دست کندها کاری طاقت فرساست.
او گفت: مشکل تاریخ گذاری در دست کندهای ایران حل نشده و این امر به دست باستان شناسان و با کمک پژوهشکده میراث انجام شود و برای استان هایی مانند لرستان رایگان شود.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد این گونه مهجور بین آثار باستانی ایران زنده نگه داشته شود، چراکه در توسعه پایدار عرصه امروز بسیار تاثیرگذار است.
همچنین دبیر علمی چهارمین همایش بین المللی دست کند از پذیرش 48 مقاله در این همایش خبر داد و گفت: در مجموع، 70 مقاله به چهارمین همایش بین المللی دست کند در لرستان ارسال شده است.
مهناز اشرفی با بیان اینکه معماری دست کند نسبت به سایر معماری ها از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار است، ادامه داد: چنین میراثی بازتاب تاریخ، سرگذشت ها و تجارب زیسته متمادی در زمان های مختلف است.
وی بیان کرد: معماری دست کند برخلاف گونه های معماری نه با انباشت مواد و مصالح و چفت و بست مصنوعات خردتر در یکدیگر، بلکه مستقیما با حفر خاک و سنگ به عبارت بهتر با ایجاد فضا به طور مستقیم در دل زمین ایجاد می شود، این معماری هم از چشم انداز معماری و هم از چشم انداز میراث فرهنگی اهمیتی ویژه دارد که در دهه های اخیر مورد توجه روزافزون متخصصان در سطح جهانی قرار گرفته است.
او ادامه داد: این دست ساخته های پنهان در دل زمین همواره تدبیر و گاهی نبوغ سازندگان کهنی را به نمایش می گذارند که از منابع طبیعی و نیروی کار خود برای استقرارگاه های پایدار و سازگار با بوم بهره گرفته اند. از این منظر، معماری دست کند بخش مهمی از میراث ناشناخته یا کمتر شناخته شده کشورهاست که شناسایی، معرفی و حفاظت از آن، کوشش مضاعف پژوهشگران و حمایت اساسی نهادهای متولی بویژه میراث فرهنگی را می طلبد.
اشرفی گفت: به خاطر اهمیت موضوع، در سه همایشی که در کشور برگزار شده، بیش از 150 مقاله علمی ارائه شده است که حاصل آن رویدادهایی بودند که نقش جریان ها در جلب توجه به این گونه ویژه از معماری ایفا کرده است .
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}